Abramelin-rutorna: magiska trollformler på hebreiska


 

 

 

 

 

 

 


 

כסף (från höger till vänster: koph, samech, peh / phe) betyder “silver” på Yiddisch och ” pengar” på hebreiska. Abramelin-rutorna är kanske skrivna på latin, och de görs därför obrukbara.

 

 

Abramelin-rutorna eller kvadraterna i “The book of the sacred magick of Abramelin the mage” har översatts från hebreiska till flera olika språk. Jag tror inte att sådan magi kommer att fungera.

Jag tror att vi måste skriva rutorna på hebreiska, eftersom varje hebreisk bokstav är lika med ett tal. Till exempel, är bilden ovan faktiskt det omformade kvadrat nummer 2 (kapitel 16 / för guldpengar / ISBN-13: 978-0-486-23211-9 / ISBN-10: 0-486-23211-5).

Jag var tvungen att leta upp beskrivningen av kvadraten: CESEP betyder silver. Sedan översatte jag ordet “silver” till Yiddisch och erhöll ordet “pengar”. Detta ord betyder “silver” på Yiddisch och på hebreiska.

Dessutom måste andarna Astaroth och Ariton kallas när man utför denna penningmagi ritualen. Konstigt nog finns det inga sigill som beskrivs i denna bok, men andarnas sigill är av stor betydelse.

Jag misstänker att trollkarlar från det förflutna inte ville avslöja sina hemligheter, och det är därför som rutorna gavs, men med otillräcklig information (avsiktligt).

Den ursprungliga rutan från boken har 5 kolumner och 5 rader. Ordet CESEP skrivs horisontellt från vänster till höger och vertikalt. Vi kan också bilda kvadraten på hebreiska, men var och en av de två sidorna av kvadraten innehåller bara tre bokstäver då.

כסף horisontellt och ףסכ vertikalt

Ordet CESEP har ingen betydelse alls. Endast de som kan hebreiska eller Yiddish kan gissa att CESEP på latin eller engelska faktiskt är pengar.

Dessutom bör man komma ihåg att hebreiska ord skrivs från höger till vänster. Naturligtvis ser du nu att dessa rutor har översatts till latinska bokstäver och blivit helt obrukbara.

Astaroth ska kallas under en fredag ​​och även under den astrologiska timmen av Venus. Astaroths sigill ska vara grön om du använder papper.

Om du föredrar ett sigill av metall, bör sigillet vara av koppar. Jag letar fortfarande efter Aritons sigill och en dag kommer jag att hitta den.

Vissa människor gör magi med Abramelin-rutorna och de säger att deras magi fungerar. Jag kan helt enkelt inte förstå hur en Abramelin ruta kan användas i en ritual och också ge resultat. Saken är: Jag förstår inte innebörden av orden i kvadraten.

 

 

 


 

Abramelin rutorna: avancerad magi

 

 

Personen som skrev boken var en mycket skicklig trollkarl. Han behärskade magi på en mycket avancerad nivå, eftersom han kunde framkalla illusioner.

Jag tycker att rutorna bör skrivas på hebreiska. Varje hebreisk bokstav har ett numeriskt värde och också en symbolisk betydelse. Denna magi måste läras och övas tills vi kan framkalla effekten av illusioner.

 

 

 


 

Min blogg

 

Här är min blogg.

Här är mina engelska sidor: Pitchblackcraft