Demonen Malphas från Goetia: hur man blir allierad med honom


 

 

 

 

 

 

 


 

Demonen Malphas är beskriven i Goetia och detta är hans sigill.

 

 

Demonen Malphas är en mycket speciell demon och han måste kontaktas på rätt sätt. Beskrivningen av Malphas i Goetia är något förvirrande för utlänningar (med andra modersmål än engelska).

Innan jag försökte en ritual med demonen Malphas gjorde jag mycket forskning. Äntligen förstod jag Malphas natur. Han framträder som en kråka och kråkor gillar att ta mat och flyga iväg snabbt.

Kråkor är mycket smarta och de kan tala mänskliga språk. Men kråkor kan lura, slåss, attackera, berätta lögner, stjäla mat, föda på kött etc. Och de saknar lojalitet, annars skulle de bli våra favorit husdjur.

 

 

 


 

Malphas: Pseudomonarchia Daemonum

 

 

Malphas är rankad som President. Han dyker upp i form av en kråka, men faktiskt klädd i mänsklig form. Malphas bygger hus och höga torn underbart och snabbt.

Han samlar sina demoner runt dig och kastar omkull dina fienders planer. Demonen Malphas ger bra demoniska tjänare. Men Malphas tackar jag till gåvor under ritualen, men han lurar dem som ger honom gåvor i förskott.

Malphas styr 40 legioner demoner.

Källa: Johann Weyer, Pseudomonarchia Daemonum

 

 

 


 

Malphas: är han pålitlig?

 

 

Det finns en varning i Goetia att denna demon kan lura dig om du offrar honom gåvor. Detta beror på att Malphas kommer att bli uttråkad och lat så snart han får sin belöning från dig.

Läs om Malphas och hans smak för gåvor och uppoffringar i detta intressanta inlägg av Aaron Leitch: When not to make offers. Malphas är som en man som blir uttråkad snabbt om en kvinna ger honom sin kärlek för fort. Jag har forskat mycket på Malphas och litar nu på honom 100%.

Du kan också översätta den engelska frasen: ” If you make a sacrifice unto him he will receive it kindly and willingly, but he will deceive him who doth it.”

Detta översätts till: “Om du offrar alla gåvor åt honom på en gång kommer han att ta emot de med glädje, men han kommer att lura den som gör det.”

Så, hur samarbetar man med Malphas? På egen risk, eftersom du bör alltid vara försiktig i din interaktion med demoner, men jag kan ge dig några tips.

 

 

 


 

Är du

under en magisk attack?

 

 

Jag har gjort en video om Dantalion, Malphas och Sabnock. I den här videon ger jag dig några tips om hur du vet om du har attackerats med hjälp av Dantalion.

Jag ger också råd om hur man känner igen en förbannelse som läggs på dig och hur man kallar på Malphas. Malphas kan skydda dig från förbannelser.

 

 

 

 

 

 


 

Malphas:

den bästa tiden för häxkonst

 

 

Detta är det Klifotiska trädet.
Demonen Malphas kommer från Qlipha Samael, skalet av Hod.

 

 

Goetias Presidenter och också Malphas kommer från Klifan Samael (skalet av Hod). Denna plats styrs av planeten Merkurius. Magi med Presidenterna görs under onsdagar.

I min magi med Presidenterna av Goetia använder jag motsvarigheterna av Hod till och med för Samael:

Styrande planet: Merkurius

Dag: onsdag

Astrologisk timme: Merkurius

Sigill av papper: orange

Växt: Orkide

För bästa resultat bör du göra magi på onsdag. Du kan finjustera din magi genom att göra den under den astrologiska timmen av Merkurius.

 

 

 


 

Min blogg

 

Här är min blogg.

Här är mina engelska sidor: Pitchblackcraft