Demonen Lucifer som både bringaren av Ljus och Djävulen


 

 

 

 

 

 

 


 

Demonen Lucifer

 

 

Demonen Lucifer beskrivs i Grimorium Verum och detta är hans sigill.

 

 

Demonen Lucifer är min beskyddare. Han har ett latinskt namn av en varelse från forntida legender. På hebreiska kallas denna varelse Helel ben shachar. Inom kristendomen identifieras Lucifer med Satan. Det är rätt. Lucifer är Satan, men det finns faktiskt två mörkrets prinsar: Satan och Lucifer.

Således finns det två olika demoner: Satan och Lucifer. Dessa två demoner har också olika sigill. Bevis för detta är den gamla boken ”Den heliga magin av trollkarlen Abramelin”.

I den här boken beskrivs faktiskt de fyra mäktigaste demoniska prinsarna: Lucifer, Satan, Leviathan och Belial. Jag utövar magi med dessa demoner hela tiden.

Ordet Satan uttalas som Shaitan, eftersom Shaitan (på hebreiska) betyder “Den som är Guds motståndare.” Cirka år 200 efter Jesu födelse började vissa kristna aktivister hänvisa till legenden om en fallen ängel när de identifierade honom med Satan.

Lucifer började bära titeln av Satan, eftersom man trodde att han var djävulen. Naturligtvis, efter att ha fallit från himlen ner till helvetet. Legender säger att Lucifer var väldigt nära Gud. Detta var i början.

Enligt en teori som härrör från både kristna och muslimska texter var Lucifer lydig mot Gud när Gud skapade de första människorna (troligen Eva och Adam). 

När Gud krävde att alla änglar skulle lyda de första människorna blev Lucifer arg och gjorde uppror (han var för stolt). Detta har blivit grunden för legenden om Satan i den kristna världen.

Vissa hävdar att djävulen inte borde kallas Lucifer, eftersom djävulen hade fallit från himlen och ner i helvetet, och därmed förlorat sin titel Lucifer (ljusbäraren).

 

 

 

Det här är sigillen av Lucifer och Clauneck från Grimorium Verum.

 

 

Lucifer och andra demoner beskrivs i Grimorium Verum. Demonerna under Lucifer är mycket mäktiga. Jag uppfattar Lucifer som en kraft. Om jag skulle beskriva Lucifer som en kraft är denna kraft av en abstrakt natur.

Det är som en ”spegelbild” av oss men väldigt intelligent och väldigt väldigt kraftfull. Varför? Jag har min egen erfarenhet av magi med Lucifer. Några av mina erfarenheter chockade mig.

Sedan dess har jag stor respekt för den kraft vi kallar Djävulen. Är djävulen verklig? Finns han? Ja!

 

 

 


 

Min blogg

Här är min blogg.

Här är mina engelska sidor: Pitchblackcraft